Lessenseries op scholen

Bij coaching en bewustwording is verankeren van de verkregen inzichten een essentieel onderdeel. Bij de lessenseries op scholen werk ik samen met Judith Abels, een inspirerende en verbindende cultuurcoach/theaterontwerpster. Jullie kennen haar misschien wel van de bevrijdingsrok, waarbij jong en oud op lapjes parachutestof hun interpretatie over vrijheid hebben uitgebeeld. Een rok vol verhalen. Voor de een betekent vrijheid: voetballen met vrienden en voor de ander een veilig thuis.

Momenteel geven we 2 unieke lessenseries: Totemdieren en Eenland

Totemdieren

De 3-delige lessenserie Totemdieren is gebaseerd op de stad van Axen/ roos van Leary. Het gaat hierbij vooral om inzicht te verkrijgen in je eigen sociaal-emotionele vaardigheden en wat het doet met de reactie van anderen. Totemdieren is gericht op de verschillende manieren van communiceren, de relatiewijze, veerkracht en vaardigheden om ‘nee’ te zeggen. Een lessenserie ter bevordering van sociaal gedrag, conflicthantering en het tegengaan van pesten.

De verankering van de verkregen inzichten gebeurt door middel van het creëren van een totemzuil. Deze zuil blijft na afloop in de klas en hiermee kan de groep het hele jaar werken. Inclusief een spelbord waarmee conflicten gemakkelijk bespreekbaar gemaakt kunnen worden.

Eenland

De 3-delige lessenserie Eenland omvat veel belangrijke elementen die horen bij groepsvorming, groepsbinding en het individuele welbevinden van eenieder in de groep. Eenland is gericht op het positieve zelfbeeld te versterken en verankeren door middel van kunsteducatie en sociaal-emotionele vaardigheden. Eenland bevordert groepsbinding, samenwerken, sociaal gedrag, tegengaan van pesten en het gaat er vooral om 1 team creëren waarbij ieders kwaliteiten gezien worden.

De maanden oktober en november zijn we volgeboekt, vanaf december verzorgen we graag deze unieke lessenseries op uw school in Vught en omstreken. Mail naar jente@jentescoaching.nl voor meer informatie of vul het contactformulier in.

Volgende
Vorige